Umicoren henkilökuntaa käy kaikissa kaivoksissa, joista raaka-ainetta ostetaan ja varmistetaan, ettei raaka-aineen toimitusketjussa ole epäeettisiä käytäntöjä.
Umicore on tietoinen koboltin hankintaan liittyvistä riskeistä. Tietyissä koboltin toimitusketjun osissa, erityisesti Kongon demokraattisessa tasavallassa, on raportoitu ihmisoikeuksien loukkauksia, lapsityövoiman käyttöä, ympäristökysymyksiä sekä riittämätöntä terveyden ja turvallisuuden suojelua.
Kongon demokraattinen tasavalta tuottaa noin 65 prosenttia maailman koboltista. Se on edelleen tärkeä lähde yrityksille, jotka tarvitsevat maantieteellisesti monipuolista tarjontaa. Noin 80 prosenttia Kongon demokraattisessa tasavallassa louhitusta koboltista on peräisin teollisista toiminnoista, jotka usein täyttävät korkeat normit niin työvoiman, yhteiskunnan, kuin ympäristönkin osalta. Samalla osa koboltin tarjonnasta louhitaan käsin, niin sanotuissa pienimuotoisissa kaivoksissa, joista on raportoitu vakavista yhteiskunnallisista väärinkäytöksistä.
Kestävän kehityksen varmistaminen
Umicore oli ensimmäinen maailmanlaajuinen yritys, joka loi koboltin kestävän kehityksen hankintajärjestelmän estääkseen toimitusketjussaan (ja siten myös asiakkaidensa) epäeettiset käytännöt. Umicore soveltaa sitä kaikkiin ostoihin maailmanlaajuisesti. Tässä jokaiselle toimittajalle tehdään alustava arviointi, ja yritykseen tehdään sovittuja ja suunnittelemattomia tarkastuskäyntejä. Niiden suorituskykyä arvioidaan erilaisilla kestävyyskriteereillä, kuten ihmisoikeudet, ympäristö sekä terveys ja turvallisuus.
Nämä käytännöt ovat yhdenmukaisia OECD:n due Diligence -ohjeiden kanssa konfliktialueilta ja korkean riskin alueilta peräisin olevien mineraalien vastuullisten toimitusketjujen kanssa. Lisäksi järjestelmämme validoidaan vuosittain riippumattoman kolmannen osapuolen toimesta ja olemme myös sitoutuneet tekemään jatkuvasti parannuksia toimintaamme.